Polítiques de les Dones

Refermem el Compromís del PSC per aprovar la Llei Contra l’Explotació Sexual

  • Actualitzat:
  • Creat:

23S, dia internacional contra l’explotació sexual i tràfic de persones

En aquest dia de reivindicació, refermem la nostra lluita contra la trata de persones i l'explotació sexual.

D'acord amb el Protocol de Palerm, per tracta de persones s'entén: “la captació, el transport, el trasllat, l'acolliment,o recepció de persones, recorrent a l'amenaça o a l'ús de la força o altres formes de coacció, al rapte, al frau, a l'engany, a l'abús de poder o d'una situació de vulnerabilitat, o la concessió o recepció de pagaments o beneficis per obtenir el consentiment d'una persona que tingui autoritat sobre una altra, amb finalitats d'explotació. Aquesta explotació inclourà, com a mínim, la prostitució aliena o altres formes d'explotació sexual, els treballs o serveis forçats, l'esclavitud o les pràctiques anàlogues a l'esclavitud, la servitud o l'extracció d'òrgans” (Nacions Unides 2000, Art. 3).

La servitud forçada és la característica essencial de la tracta. S'estima que en el 2010 més de 12 milions de persones a tot el món van ser víctimes de tracta (Departament d'Estat, EUA 2010). La forma més comuna de tracta és l'explotació sexual, i la majoria de les víctimes d'explotació sexual són dones i nenes (UNODC, 2009).

Per tot això, denunciem la tracta d'éssers humans com a un tipus de violència de gènere: atempta contra els drets humans en atropellar la llibertat, la integritat, la salut, la vida, la seguretat i la dignitat de les persones. La tracta de persones amb finalitats d'explotació sexual suposa deshumanitzar a les persones, en la seva immensa majoria dones, i amb un alt percentatge d'elles menors, i convertir-les en meres mercaderies

Tal i com vam aprovar a la nostra resolució de polítiques d'igualtat en el 12è Congrés del PSC:"Cal avançar en la incorporació definitiva de la perspectiva de gènere a les polítiques públiques, defensar les polítiques d’igualtat com una de les nostres banderes junt amb la defensa dels recursos adreçats a abordar les principals problemàtiques derivades de la discriminació de gènere, destacant la feminització de la pobresa, la violència masclista o bé la prostitució. Com a socialistes hem de perseguir l’explotació sexual amb una estratègia clara de tolerància zero en relació a la seva demanda i al negoci que se’n deriva. Cal sensibilitzar la societat que la realitat que hi ha darrera de la prostitució és majoritàriament la del tràfic de dones i nens i nenes amb finalitat d’explotació sexual amb la conseqüent vulneració dels drets humans, és una forma d’esclavitud en ple segle XXI. Ens comprometem a treballar per reduir la demanda creant consciència de què la compra de serveis de prostitució contribueix a l’establiment a casa nostra de màfies que es lucren de dones a les quals han negat els seus drets"

 

I el nostre ferm Compromís de campanya per aquestes eleccions al Parlament és aprovar una nova Llei Contra l’Explotació Sexual.

Diem PROU en aquesta xacra! Tolerància zero amb les màfies i amb els clients que exploten les dones!

Fitxers adjunts:

Paraules clau: