Polítiques de les Dones

No a les rebaixes del Pacte d’Estat contra la violència masclista. Tot el pressupost, ja!

  • Actualitzat:
  • Creat:

Ens adherim a la manifestació feminista del proper 16 de maig. Punt de trobada PSC: Aribau-Gran Via (costat muntanya) a 18.30h

Des del PSC ens sumem a la manifestació convocada per les organitzacions feministes de tot l'Estat el proper dimecres 16 de maig (19h a pl.Universitat Barcelona) contra les violències masclistes, sota el lema ‘No a les rebaixes del Pacte d’Estat contra la violència masclista. Tot el pressupost, ja!’ i ens hem adherit al seu manifest.

La lluita contra la violència masclista ha de ser una prioritat per a tota la societat i partits polítics i, en primera instància, una obligació dels governs i totes les administracions, fent d'aquesta lluita una qüestió d'Estat, tal com es planteja en el Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere aprovat pel Congrés dels Diputats a instàncies del Grup socialista, un Pacte que no es pot desenvolupar perquè en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018 elgovern del PP no ha destinat els recursos compromesos, encara que tots els grups parlamentaris van votar a favor de la Proposició No de Llei presentada pel Grup Socialista a l'octubre de 2017, relativa a la sol·licitud al Govern de l'aprovació per Decret Llei, en cas de pròrroga pressupostària, de l'increment de  200 milions, per donar compliment als acords pressupostaris del Pacte d'Estat.

El Pacte conté específicament l'obligatorietat de la formació en visió de gènere als diferents estaments de l'administració, quelcom vital a l'àmbit judicial, tal i com ha quedat demostrat tristement amb la sentència de La Manada, entre d'altres.

Per tot això, instem el Govern de l’Estat a complir els seus acords, i per tant, que en els pressupostos generals de l'Estat es destinin els recursos compromesos per poder desenvolupar el Pacte d’Estat contra la violència de gènere. Mostrem el nostre suport incondicional a les víctimes, moltes vegades invisibles, de les agressions sexuals i el nostre rebuig a la sentència de La Manada, un dels pitjors exemples del sentit patriarcal de la Justícia que, un cop més, afavoreix la impunitat de les agressions masclistes fomentant la violència masclista institucional.

El punt de trobada del PSC per a la manifestació feminista de dimecres 16 de maig serà Aribau-Gran Via (costat muntanya) a les 18.30h.

Us hi esperem a totes i tots, perquè com a socialistes, i per tant, feministes, exigim FETS, No paraules només! En els drets de les dones, ni un pas enrere!