Polítiques de les Dones

Èxit de mobilització a la vaga feminista! En els drets de les dones, ni un pas enrere!

  • Actualitzat:
  • Creat:

Des del Feminisme Socialista hem participat des del primer moment per contribuir a la mobilització i per centrar les reivindicacions en els drets reals de les dones

La mobilització d'entitats feministes i de ciutadania en aquesta vaga feminista ha estat un èxit sense precedents. Hi haurà un abans i un després en conscienciació i activisme social; allò que ara hem de focalitzar, és que ara hi hagi respostes polítiques a les exigències feministes. Reivindiquem prioritzar políticament la lluita contra el masclisme perquè és incompatible amb la democràcia, la llibertat i la igualtat reals

La crida feminista internacional va convocar vaga laboral, de cura, de consum i estudiantil. Com a socialistes, i per tant, feministes, vàrem donar tot el nostre suport a la convocatòria de vaga laboral realitzada per UGT i CCOO, i ho vàrem fer des de la responsabilitat i la voluntat de prioritzar a l'agenda social i política la lluita per la igualtat real de drets i oportunitats entre dones i homes, i, especialment, les polítiques contra la violència masclista i la discriminació laboral (d'accés, promoció professional, bretxa salarial…).

A més de la vaga laboral, el PSC ha estat participant, com sempre, en els preparatius de la marxa feminista, tot i que aquest any, per primer cop, hem hagut de denunciar la manca de consens en el manifest català per incorporar reivindicacions no centrades en drets de les dones, sinó en proclames independentistes. Des del feminisme socialista sempre treballem a les plataformes feministes pel consens, per un 8m sense banderes. A més, es va incorporar fora de termini i sense passar per assemblea, regular l'explotació sexual, i nosaltres, com abolicionistes, no podem donar suport a qui explota les dones i es lucra de la tracta d'èssers humans.

Els i les socialistes vàrem participar a les diverses manifestacions d'arreu del territori, amb una nutrida representació a la manifestació de Barcelona. Orgull socialista de compartir amb tantes dones i homes de totes les generacions aquesta vaga feminista històrica per reclamar prioritzar les polítiques feministes! La ciutadania exigeix Fets no Paraules només!!