Polítiques de les Dones

PSC ens adherim a la Marxa estatal 7N contra les Violències Masclistes

  • Actualitzat:
  • Creat:

Fem una crida a tota la població per participar i manifestar el rebuig social davant la violència vers les dones, els fills i filles

Col·lectius feministes de tot el territori espanyol han convocat una marxa estatal per exigir que la lluita contra les violències masclistes sigui una Qüestió d'Estat (podeu llegir el manifest aquí). La marxa serà dissabte 7 de novembre a les 12h a Madrid (recorregut).

Els i les socialistes hi participarem i convidem a tota la gent a manifestar-se també, ja que l'eradicació de les violències masclistes i les violències cap a les dones és una qüestió que concerneix a tota la societat. Per desgràcia, són moltes les raons perquè hem d'anar totes i tots a la marxa estatal contra les violències masclistes del 7N: tal i com demostren les dades, per desgràcia, el assassinats masclistes van en augment. Aquest estiu 2015 ha estat un període tràgic, registrant el  nombre més gran de dones assassinades des de 2010: aquest juliol van ser assassinades a tot l’Estat 7 dones, 1 d’elles a Catalunya, a  l’agost 5 dones, 2 d’elles a Catalunya. I hem de sumar 9 dones més, 2 al setembre, 6 a l’octubre i 1 al novembre. Per desgràcia, no són dades aïllades: al 2014 van ser assassinades a mans de les seves parelles o exparelles 54 dones a l’Estat Espanyol, 12 d’elles a Catalunya. Aquest 2015 ja són 41 dones víctimes mortals de la violència masclista a l’Estat, 6 a Catalunya. Des del 2003, any on van començar a recopilar-se dades oficials, al voltant de 800 dones han estat assassinades a l’Estat per violència de gènere.

Recordem que la Macro enquesta de Violència contra la Dona 2015 presentada el passat mes de març i realitzada per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del Govern central, mostra algunes dades altament preocupants com ara que el 12,5% de les dones majors de 16 anys que viuen a Espanya han patit alguna vegada violència física o sexual per part de les seves parelles o exparelles al llarg de la seva vida.

Aquest percentatge representa prop de 2,5 milions de dones. O que per exemple 7 de cada 10 dones víctimes de violència masclista mai han presentat denúncia contra el seu maltractador. 

Ni un feminicidi més! Diem prou de violències masclistes i d'inacció per part de la justícia i dels governs!

Si algú està interessat/da en participar-hi, pot escriure a dones@socialistes.cat i informarem per anar en grup ja sigui en AVE, cotxe o autocar (en tenim a diverses federacions). Fem xarxa!

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: