Polítiques de les Dones

23S: Perquè les dones NO són mercaderies i perquè sense Client NO hi ha tracta!

  • Actualitzat:
  • Creat:

23S, dia internacional contra l’explotació sexual i tràfic de persones, refermem el nostre compromís per lluitar contra aquesta xacra. Perquè les dones NO són mercaderies i perquè sense Client NO hi ha tracta!

El 23 de setembre és el Dia Internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de persones. Va ser instaurat per la Conferència Mundial de la Coalició Contra el Tràfic de Persones en coordinació amb la Conferència de Dones que va tenir lloc a  Dhaka, Bangladesh, el gener de 1999.

 

Podeu llegir el nostre manifest i moció:

D'acord amb el Protocol de Palerm, per tràfic de persones s'entén: "la captació, el transport, el trasllat, l'acolliment, o recepció de persones, recorrent a l'amenaça o a l'ús de la força o altres formes de coacció, al segrest, al frau, a l'engany, a l'abús de poder o d'una situació de vulnerabilitat, o la concessió o recepció de pagaments o beneficis per obtenir el consentiment d'una persona que tingui autoritat sobre una altra, amb finalitats d'explotació. Aquesta explotació inclourà, com a mínim, la prostitució aliena o altres formes d'explotació sexual, els treballs o serveis forçats, l'esclavitud o les pràctiques anàlogues a l'esclavitud, la servitud o l'extracció d'òrgans" (Nacions Unides 2000, Art. 3). Especialment, s'ha de tenir present l'abús i l'explotació sexual infantil tal com recull l'Observació general núm. 13 del Comitè dels Drets de l'Infant (prostitució, esclavitud sexual, venda d'infants amb fins sexuals, matrimonis forçats... )

Com a socialistes, i per tant, feministes, considerem que l'explotació sexual és una forma d'esclavitud, un exercici de violència de gènere, una vulneració dels drets humans, una cruel manifestació de la desigualtat i de la feminització de la pobresa, i per això exigim tolerància zero. La prostitució ha de ser considerada com una forma de violència de gènere extrema que ha de ser abolida i no com una professió que cal reglamentar, perquè regular la prostitució legitima i normalitza la prostitució com a una «opció per a les pobres».

Som abolicionistes i treballem per assolir una societat sense explotació sexual. Per això ens comprometem a fer polítiques per eliminar la prostitució i canviar el model social de dominació i desigualtat que la fa possible, incidint a reduir la demanda, conscienciant la societat que la compra de serveis de prostitució contribueix a l'establiment de màfies que exploten dones a les quals han segrestat els seus drets. Perquè sense demanda, no hi ha oferta.

Per tot això,  seguint la gran ofensiva del PSC contra la tracta i el proxenetisme que va anunciar el nostre primer secretari Miquel Iceta a l'inici d'aquest mandatdes, demanem als Ajuntaments, com a institució més propera a la ciutadania, que:

 

1.    Es sumin a la Xarxa de municipis lliures de tràfic de dones, nenes i nens per a l'explotació sexual, impulsades per la organització feminista Movimiento Democráctico de Mujeres, on molts ens locals, de tots els colors polítics, estem lluitant contra aquesta xacra

 

2.    Que defineixin polítiques per tal de sensibilitzar contra el tràfic, explotació sexual i prostitució i fomentar les noves masculinitats amb campanyes periòdiques de publicitat per sensibilitzar que la prostitució és una forma de violència de gènere i explotació sexual de les dones i visibilitzar la responsabilitat del «client», buscant deslegitimar socialment el seu abús, especialment, entre el jovent.

 

3.    Que aprovin una ordenança municipal contra el tràfic, l'explotació sexual i la prostitució, amb mesures específiques contra els clients. Com exemples de bones pràctiques tenim el PSC BCN, Gavà...

Fitxers adjunts: